Je “dagelijks functioneren” wordt continu beïnvloed door je fysieke situatie, je mentale toestand, je aard en omgevingsfactoren (levensstandaard, werksituatie, sociaal leven, ...).

Ook voeding heeft hierop een niet te onderschatten impact.

We eten in de eerste plaats om brandstoffen, noodzakelijke stoffen, bouwstoffen aan te voeren om al onze biologische en chemische processen werkende te houden (we gebruiken om te verbruiken).

Soms worden bepaalde (gezonde) voedingsmiddelen echter als lichaamsvreemd beschouwd, verkeerd verteerd, en veroorzaken zij abnormale reacties. Men spreekt dan van voedselovergevoeligheden of intoleranties.

Klachten onstaan stilaan.

Zolang je "onwetend" die voedingsmiddelen blijft eten, blijf je je lichaam belasten.

Via een pijnloze, betrouwbare analyse gaan we na welke voedingsmiddelen door jouw lichaam niet goed/correct verdragen/verteerd worden. Door die stoffen een tijd te schrappen uit je dagelijks eetpatroon, geef je je lichaam de kans om stilaan te herstellen en organen terug hun functies te laten uitoefenen zoals het hoort.

Klachten verbeteren of verdwijnen.

Ook onze “aard van het beestje” heeft invloed op o.a. onze spijsverteringsorganen. Wie we zijn, bepaalt dus ook voor een stukje hoe onze voeding verteerd wordt.

Bepaalde persoonlijke eigenschappen kunnen een negatieve invloed hebben op de werking van de menselijke organen.

Ook hier is het mogelijk om, indien nuttig of gewenst of geadviseerd door een arts of therapeut, te analyseren zodat deze eigenschappen via gepaste methode omgebogen kunnen worden en zo een positieve invloed uitoefenen op het lichaam.

Een combinatie van de klassieke wetenschap (als apotheker afgestudeerd in 1994, nog steeds deeltijds actief in de officina) en een brede kijk op het menselijk lichaam (via verscheidene bijscholingen) is vaak de sleutel tot succes.